Oogmeting

Bij Schaap Opticiens werken gediplomeerde opticiens en contactlensspecialisten. Professionele mensen, met professionele
apparatuur, dus u mag wat verwachten! En omdat je een bril niet achteraf scherp kan stellen vinden wij dat ook noodzakelijk.

Met onze ervaring en kennis doen wij een uitgebreid onderzoek, met inbegrip van: oogdrukmeting, diverse testen voor samenwerking van de ogen en onderzoek naar helderheid van het oog. Samen met u bespreken we de resultaten en bij afwijkingen zoeken we altijd naar de meest praktische oplossing om u een zo comfortabel mogelijk zicht te geven. Omdat we ruim de tijd willen nemen voor een zo nauwkeurig mogelijk onderzoek is het raadzaam om een afspraak te maken.

Voor een goede, comfortabele en heldere kijk,
eerst even langs Schaap Opticiens.

Fixatie disparatie

Bij een oogmeting wordt de sterkte en scherpte van de ogen bepaald.
Daarnaast is een goede samenwerking tussen de ogen heel belangrijk, is dit verstoord dan kan dit fixatie disparatie zijn: de beelden van beide ogen staan iets verschoven van elkaar. De hersenen hebben daardoor moeite om er één stabiel beeld van te maken. Dit kan klachten veroorzaken. De meest voorkomende klachten zijn: onrustig zicht, hoofdpijn, nek-en schouderklachten, verminderde oog-hand coördinatie.

Bij een uitgebreid FD-onderzoek kunnen we dit meten en waarschijnlijk zijn prismaglazen de oplossing. Deze zien eruit als gewone brillenglazen, ze corrigeren naast de sterkte ook de stand van de ogen.

Voor meer informatie kunt u ons bellen of een afspraak maken.